Coșul este gol!

Casti Audio

Despre casti audio Mai tineti minte perioada in care galena era singura modalitate de a asculta programul f ... Vezi mai mult

Despre casti audio

Mai tineti minte perioada in care galena era singura modalitate de a asculta programul favorit de radio? Ei bine, de la elementul piezo-electric, pana la ceea ce acum numim casti audio este... o distanta lunga. Domeniul audio Hi-Fi este reprezentat pe siteul nostru, www.auto-sound.ro atat prin intermediul sistemelor audio de inalta fidelitate pentru masini, dar si prin gama de casti profesionale care nu numai ca ofera o experienta unica a muzicii, dar contin tot atat de multa tehnologie cat un sistem audio digital. Suna ciudat, nu-i asa?

Receptia sunetului si functionarea unor casti audio

Ei bine, in cadrul acestui articol vom discuta despre tehnologia de ultima generatie folosita in casti audio dar si motivul pentru care este nevoie de astfel de inovatii. Insa, pentru inceput, sa ne intoarcem la orele de anatomie, si de fizica electro-magnetica. Urechea umana este un dispozitiv (sa ii spunem astfel) foarte complex. Pentru a putea receptiona mediile si joasele, urechea foloseste timpanul si trei oase de mici dimensiuni care sunt actionate de catre timpan, iar pentru inalte, foloseste receptori sub forma unor mici fire care intra in rezonanta cu vibratiile de inalta frecventa (limita frecventelor inalte a auzului, in mod normal fiind undeva pe la 23, 24,15Khz).

Sunetul produs de niste casti audio trebuie sa poarte o serie de caracteristici similare cu cel produs de un difuzor de mari dimensiuni, insa, totul trebuie inglobat intr-o membrana de cel mult 80 - 160mm (aria standarda de dimensiuni pentru casti audio profesionale si de studiou). Ei bine, tehnologia castilor audio a evoluat, iar producatori ca Magnat, Technics, Sony, Audiophile, Senheiser si multi altii sunt intr-o competitie acerba pentru a oferi clientilor lor un sunet de exceptie. Insa, ce se afla in inima acestor casti audio ?

De la cupru, la Neodinium, aur, platina si nu numai. Universul din interiorul unor casti audio

Totul pleaca de la o bobina si un magnet de inalta performanta. Un magnet Neodinium are o putere de pana la 1000 ori mai mare decat un magnet normal, asadar, castile High-End folosesc numai acest gen de magnet. Bobina este realizata cu fir de lita (fir de cupru cu diametre de 0.1 - 0.3mm) foarte subtire sau, chiar si materiale pretioase (aur, platina, argint, aliaje speciale), totul pentru a oferi o impedanta cat mai scazuta. Se stie foarte bine ca un conductor electric care opune cea mai mica rezistenta la trecerea curentului ofera cele mai bune caracteristici. Asadar, expresia de a avea aur la urechi se poate aplica in cazul unor casti audio de inalta performanta.

Insa, totul nu se rezuma doar la magnet si bobina difuzoarelor, ci si la membranele acestora. La cele mai multe casti audio (mid-entry-level) membrana difuzoarelor este realizata din plastic, in timp ce la castile audio cu adevarat Hi-Fi, pot fi regasite materiale speciale, rasini sau polimeri speciali care ofera o serie de caracteristici unice. Sunetul trebuie propagat uniform pe intreaga plaja de frecvente, asadar, folosirea unor membrane care isi pastreaza forma in timpul pulsatiilor ofera cel mai bun sunet.

In concluzie nu putem spune decat doua lucruri. Va asteptam pe siteul nostru, www.auto-sound.ro si faptul ca, ascultarea muzicii prin casti audio la un nivel mare poate duce cu timpul la asurzire.

Afişare 1 - 4 din 4 (1 pagini)

Casti, Audio

TRANSPORT GRATUIT pentru comenzile ce depasesc 299 lei

OFERTE SPECIALE in toate categoriile de produse

GARANTIA CALITATII ai 15 de zile in care poti returna produsele

Abonează-te la newsletter și stai conectat la ultimele promoții